Regeldruk

Bedrijven zijn veel tijd en geld kwijt aan overheidsregels. Denk aan formulieren invullen, vergunningen aanvragen of uitbetalen bij ziekte. Om de regeldruk te verminderen, zoekt de NBOV naar nieuwe manieren om regels eenvoudiger te maken, af te schaffen of werkbaar te houden.

De NBOV werkt voor dit onderwerp samen met verschillende partners, zoals MKB-Nederland en de Coalitie Winkelambacht, waarbij de brancheorganisaties van kappers (Anko), slagers (KNS), bloemisten (VBW) en schoenherstellers (NSV) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat betrokken zijn.

Met de Coalitie Winkelambacht zijn tussen 2015 en 2017 resultaten geboekt met de bhv-tool, de uitzondering bij voedingswaardedeclaratie en de infographic beeld en geluid.

  • De bhv-tool Help123 helpt ondernemers te voldoen aan de arbowetgeving.
  • De uitzondering voor de voedingswaardedeclaratie betekent dat een ambachtelijke bakkerij geen voedingswaardedeclaratie hoeft op te nemen op het etiket van ambachtelijke voorverpakte producten.
  • Aan de hand van de infographic beeld en geluid kunt bepalen of u de bijdrage voor het gebruik van beeld en geluid dient te betalen.

 

MKB-toets

Voor de MKB-toets werkt de NBOV samen met MKB-Nederland en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De toets zorgt ervoor dat ondernemers in het mkb bij een nieuwe wet in een vroeg stadium hun mening mogen geven. Hierdoor krijgt u zelf meer invloed op nieuwe wetteksten. Bent u geïnteresseerd in deelname aan het panel voor de MKB-toets, dan kunt u zich opgeven bij de NBOV.

 

Meer informatie en contact

Wiepkje Colijn, colijn@nbov.nl, 0182 69 30 30

Infographic Maatwerkaanpak Winkelambacht

Andere thema’s