Coronavirus: vakantie in buitenland

19 aug 2020

Vanaf 15 juni mag er weer worden gereisd naar het buitenland voor vakantie. Steeds meer landen worden opengesteld. Het algemene advies van de regering is: In Nederland blijven is het beste. Ook heeft de regering gezegd dat Nederlanders die naar het buitenland gaan niet meer worden teruggehaald (repatriëren). Zo kan het gebeuren dat een medewerker in het buitenland of bij terugkomst in quarantaine moet, of dat een medewerker niet meer terug kan doordat vervoer (bus, trein, vliegen) wordt gesloten. 

 
 

Verder is het advies om in het buitenland zowel onze regels (1,5 meter afstand, geen handen schudden, vaak handen wassen, geen drukke locaties bezoeken) als die van het vakantieland in acht te nemen. Zodra een medewerker ziek is, meldt deze zich dit bij de lokale gezondheidszorg. Ook meldt de medewerker zich ziek bij u. 

Wij hebben de veelgestelde vragen en antwoorden op een rij gezet. Dit hebben wij zorgvuldig gedaan, maar desondanks kan het voorkomen dat onze huidige adviezen later wijzigen. Dit komt doordat de wet- en regelgeving zich ontwikkelt; zeker in deze periode. 

Het hele artikel lezen? Log in of word lid van de NBOV