privacy 
wetgeving
 

De AVG: hoe ver bent u ermee?

24 aug 2018

NBOV-leden kunnen gratis een online AVG-programma gebruiken, dat het gemakkelijker maakt om aan de nieuwe privacywet (AVG) te voldoen. Als u met dit programma werkt, ontvangt u bovendien regelmatig een herinnering, zodat u AVG-proof bent en blijft.

Gebruikers van het AVG-programma krijgen vanaf augustus 2018 elke drie maanden automatisch een hulpmiddel toegestuurd om te controleren of ze nog voldoen aan de eisen van de privacywet. Er kunnen in uw bedrijf immers zaken veranderen die met de privacywetgeving te maken hebben. Met deze reminder voorkomt u dat u onbewust niet meer AVG-proof bent. Als u het AVG-programma gebruikt, krijgt u automatisch bericht.


De AVG en het gratis AVG-programma

De AVG verplicht alle ondernemingen om te voldoen aan de eisen rondom de bescherming van persoonsgegevens. U moet kunnen aantonen dat u zaken geregeld heeft, of daarmee begonnen bent. 

NBOV-leden kunnen dit doen aan de hand van een online AVG-programma. Dit programma is gratis: u krijgt toegang met de vouchercode die u per brief in april heeft ontvangen. Bent u de code kwijt, of herkent het programma de code niet, neem dan contact op met de NBOV. 

Het AVG-programma bestaat uit 15 stappen. Als u alle stappen goed doorloopt en de instructies opvolgt, voldoet u aan de eisen van de wet.

Bent u nog niet begonnen met het AVG-programma? Doe dit dan zo snel mogelijk, want u kunt een boete krijgen als u niet aan de AVG-verplichtingen voldoet.


Handige documenten

De NBOV heeft een aantal praktische documenten die u kunnen helpen wanneer u met de AVG aan de slag gaat. Deze vindt u op de pagina Privacywetgeving op deze website.