Jaarlijks organiseert het Nederlands Patisserie Team de Dutch Pastry Award. Dit jaar wordt op maandag 2 maart de twintigste editie van deze vakwedstrijd op het hoogste patisserieniveau georganiseerd. Vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem vormt het decor voor deze wedstrijd. Deelnemers maken kans op deze prestigieuze prijs door het maken van het beste showstuk en (dessert)taart van uitsluitend eetbare materialen.
Bij het winnen van de wedstrijd krijgt de winnaar naast een gouden medaille het aspirant-lidmaatschap van het Patisserie Team. Op deze manier werft het team nieuwe leden en zijn vaktechniek en uitwisseling van nieuwe kennis door de patissiers geborgd.
De showstukken vormen ieder jaar weer één van de hoogtepunten van vakbeurs Bakkersvak. Het is een visueel spektakel van vakmanschap, creativiteit en originaliteit. Dit jaar laten de deelnemers hun fantasie los op het thema ‘Hollands Glorie’. De wedstrijddag is maandag 2 maart en aan het eind van deze dag zal de winnaar bekend worden gemaakt. De showstukken zijn op maandag 2 en dinsdag 3 maart te zien op de beursvloer.
Wil jij meedoen aan de Dutch Pastry Award en daarmee bekend worden als één van de beste talenten op het gebied van patisserie in Nederland? Aanmelden kan nog via de website van het Nederlands Patisserie Team. Mis die kans niet!