Social media en online

Social media zijn niet meer weg te denken. Miljoenen Nederlanders gebruiken dagelijks social media, zo blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek 2020. WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram en LinkedIn vormen de top-5 van het socialmedialandschap.

Overzicht socialmedialandschap 2019-2020.

Wat verder opvalt, is dat het gebruik van social media overall groeit. Met name Instagram en YouTube worden door meer mensen gebruikt. 

Gebruik social media 2011-2020.

Nieuwsgierig geworden naar meer resultaten? Download dan het Nationale Social Media Onderzoek 2020. 

Nationale Social Media Onderzoek 2020

Social media stappenplan


U kunt als ondernemer social media op diverse manieren inzetten. Hiervoor is het belangrijk om in grote lijn een strategie uit te zetten. Bepaal uw doelstelling, budget, doelgroep en type kanaal. Wij helpen u hier graag mee op weg via het social media stappenplan.

Social media stappenplan

Dit document downloaden? Log in of word lid van de NBOV

Tips en tricks voor uw website en online ondernemen

 

Uw website is de basis van uw online activiteiten. In 2015, 2016 en 2017 liep de campagne 'Online ondernemen in de bakkerij'. Don Frederiks van Banketbakkerij Van Dijk (Gouda) gaf daarbij tips over onder andere webshops en Google, conversie in de webshop, social media en vindbaarheid op Google. U kunt deze bekijken op het YouTube-kanaal van de NBOV.