Worstenbroodjes, rijstevlaaien en broodsnacks mag u onder voorwaarden ongekoeld verkopen. De aanvullende module Ongekoeld presenteren van de Hygiënecode voor de bakkerij vermeldt de eisen en de maximale presentatietijd, en benoemt zes productgroepen die u met een verlengde presentatietijd ongekoeld mag verkopen. Per productgroep geldt een andere presentatie- en bewaartermijn.
In de tabel die u hieronder kunt downloaden, zijn de verschillende eisen voor de productgroepen terug te vinden, waaronder de maximale presentatietijd.
Niet alleen de maximale presentatietijd is van belang. De aanvullende module borgt de voedselveiligheid van de ongekoelde verkoop ook met onderstaande eisen:
De aanvullende module is opgenomen in hoofdstuk 4.3 van de Hygiënecode. Daarin vindt u, naast de voorwaarden, ook praktische zaken als werkinstructies en registratieformulieren.
Wanneer de NVWA bij een controle constateert dat u niet aan de eisen voor ongekoelde verkoop voldoet, kunt u een boete of waarschuwing krijgen. Neem in dat geval contact op met de NBOV, of lees NBOV helpt na controle NVWA.