In onze campagne ‘Mag het ietsje minder zijn?’ pleiten we voor minder complexe regels, minder lasten bij zieke medewerkers, minder werkgeverskosten en minder lasten- en regeldruk. Maar ook voor méér waardering voor ondernemerschap, betere toegang tot financiering, meer netto-inkomen voor onze medewerkers en meer investeringen in winkelgebieden (bijvoorbeeld continuering Impulsaanpak Winkelgebieden). We zien dat de landelijke politiek hard aan het werk is om lasten- en regeldruk voor ondernemers te verminderen. Dat juichen we toe, maar we zien verbeterpunten.
Wij zijn er van overtuigd dat ondernemerschap de ruggengraat vormt van onze samenleving. De MKB-er in de winkel levert niet alleen producten voor elke consument, zij organiseren de Sinterklaasintocht, de braderie, verlichten de winkelstraat, sponseren de lokale sportclub, en zorgen voor de sociale cohesie tussen mensen uit hun dorp, wijk buurt. Ook zorgen zij voor het opleiden van vakmensen en dragen met hun medewerkers een forse bijdrage aan de Nederlandse economie.
Daarom pleiten we voor meer waardering voor de winkeliers die elke dag keihard werken en risico’s nemen. Een beetje extra erkenning voor hun inzet en toewijding leidt gegarandeerd tot een bloeiende retail en een welvarende samenleving. Luister naar onze bezwaren, zodat wetten en regels voor onze ondernemers redelijk en toepasbaar zijn. Zorg ervoor dat de hardwerkende Mkb’er beheersbare kosten heeft, en wentel tegenvallers niet ‘zomaar’ af op ondernemers. De MKB toets die eerder is ingevoerd, moet ook wel echt de toets van het – kleine – MKB doorstaan.
Waardering voor ondernemerschap; mag dat ietsje meer?
www.ietsjeminder.nl
In gesprek gaan of vragen?
– Jeroen van Dijken, INretail
– Theo Urselmann, Vakcentrum
– Marie-Hélène Zengerink, NBOV
– Marian Lemsom, KNS
– Martin de Wilde, NVER
– Albert Zuurveld, Vereniging van Nederlandse Visspecialisten