Moet ik voor al mijn locaties apart het eLoket invullen?
Je moet voor elke locatie (winkel/filiaal/productielocatie) waarvoor je een energierekening ontvangt, afzonderlijk bepalen of je moet voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Als je voor een locatie moet voldoen aan de informatieplicht, moet je voor die locatie het eLoket invullen.
Ik heb een brief van de gemeente ontvangen dat ik meldingsplichtig ben. Wat moet ik doen?
Ga aan de hand van het stappenplan na of je echt meldingsplichtig bent. Ben je niet meldingsplichtig, neem dan contact op met de NBOV.
Mijn energiefactuur is zowel voor mijn woning als voor de bakkerij. Hoe bepaal ik of ik meldingsplichtig ben?
Trek het verbruik van je woning af van het totale verbruik. Heeft je woning geen aparte meter? Ga dan bij het NIBUD na wat het gemiddelde verbruik voor je huishouden is en trek dit verbruik af van het totale verbruik. Dan hou je het verbruik van de bakkerij over. Je bent meldingsplichtig wanneer je meer dan 25.000 m3 of 50.000 kWh energie verbruikt. Val je onder deze grens? Dan ben je niet meldingsplichtig. Ontvang je van je gemeente bericht dat je wél meldingsplichtig bent, dan kan je bezwaar maken. Neem dan contact op met de NBOV.
Moet ik aan beide verbruiksgrenzen voldoen om te bepalen of ik meldingsplichtig ben?
Hoe achterhaal ik of ik een type C-bedrijf ben?
Heb je een milieuvergunning? Dan ben je een type C-bedrijf. De Informatieplicht Energiebesparing geldt dan niet voor jou. Je gemeente benadert je op een andere manier over energiebesparende maatregelen. Doorloop de AIM. Lukt dit niet, neem dan contact op met de NBOV. De uitslag van de AIM geeft aan of je bedrijf type A, B, of C is:
Ik krijg een foutmelding bij het invullen van mijn bedrijfstype in het eLoket. Wat moet ik doen?
Druk meerdere malen op ‘Volgende’. Vaak verdwijnt dan de foutmelding en kan je verder. Blijft de foutmelding terugkomen, neem dan contact op met de NBOV.
Wat wordt in het eLoket bedoeld met ‘inrichting’?
Onder ‘inrichting’ verstaat het eLoket je bedrijf. Je vult hier de naam en rechtsvorm van je bedrijf in, zoals het bij de Kamer van Koophandel is geregistreerd.
Wat is een BIC-nummer?
Een BIC-nummer is het nummer van je bank. Het BIC-nummer bestaat uit zes tekens: vier letters van de bankcode, 2 letters voor het land en 2 letters of cijfers voor de plaats. Je vindt de BIC-code van je bank door op de website van je bank te zoeken naar de BIC-code.
Wat is een RSIN-nummer?
Het RSIN-nummer staat voor Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer. Dit nummer vind je op het uittreksel van het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Het RSIN-nummer wordt door de Kamer van Koophandel aan je verstrekt. Eenmanszaken hebben geen RSIN-nummer.