Schrijf je in voor de NBOV Desemmiddag

De NBOV organiseert op dinsdag 21 januari een inspiratiemiddag voor desembakkers bij Meester Boulanger Pieter Bienefelt in Rhoon. We leren over nieuwe graansoorten, de laatste foodtrends en hoe je een gezond bedrijf runt. Daarnaast is het een kans voor desembakkers uit het hele land om elkaar te ontmoeten!

Peter ontwikkelt nieuwe broodsoorten in zijn bakkerswinkel. Hij vertelt ons over zijn zoektocht naar eerlijke producten en nieuwe manieren om brood te maken en te eten.

Peter werkt ook aan projecten met nieuwe, biologische graansoorten uit het Buijtenland van Rhoon. Samen met projectleider Jeanette verkennen we dit lokale en natuur inclusieve akkerbouw project in boerderij en brouwerij De Vlakkenburg. Met Sherif Soubra van de Rotterdamse start-up Springtail ontdekken we een nieuwe, glutenvrije en voedzame graansoort: Sorghum. Dit graan is wereldwijd bekend en heeft veel culinaire mogelijkheden.

De laatste presentatie is van Gijsbregt Brouwer, food trendwatcher en oprichter van foodplatform De Buik. Hij deelt de nieuwste trends in de wereld van food en foodservice en inspireert ons met kansen voor desembakkers.

 Na de presentaties is er tijd om te netwerken en te proeven. De bierbrouwers van De Vaan serveren bieren gemaakt van lokale granen uit Rhoon. Natuurlijk proeven we daar heerlijk desembrood bij!

Meld je hier aan. 

Inschrijfformulier
Wachtwoord resetten