Limburgse vlaai officieel erkend!

Na zeven jaar is het eindelijk zo ver: vanaf 22 januari 2024 geldt de Limburgse Vlaai officieel als streekproduct met Europese erkenning. De Limburgse vlaai krijgt een ‘beschermde geografische aanduiding’ (BGA). Deze BGA beschermt tegen namaak van streekproducten. Alleen bakkers uit Belgisch en Nederlands Limburg die voldoen aan de eisen mogen hun product ‘Limburgse vlaai’ noemen.

BGA-status

Op maandag 22 januari kent Roberta Metsola (voorzitter van het Europees parlement) de BGA-status officieel toe. Ook wordt het beeldmerk van de Limburgse vlaai onthuld. Binnenkort zijn alle échte Limburgse vlaaienbakkers herkenbaar aan dit logo!

Tot nu toe hebben 74 bakkers (Nederlandse en Belgische) zich aangemeld om de vlaai volgens de officiële regels van de BGA te gaan (of blijven) bakken. Er wordt een vereniging opgericht die de aanmeldingen bijhoudt en het merk beheert. Als de vereniging ‘ Limburgse Vlaaibakkers’ actief wordt, hoor je dit uiteraard van ons.

Wachtwoord resetten