Niet alleen de media berichten veel over voeding – vele bloggers schrijven graag over eten en gezondheid. Naar aanleiding van de berichtgeving in blogs, kranten of tv-programma’s stellen klanten regelmatig vragen. Hoe gezond is brood eigenlijk? Wat is een broodverbeteraar, en gebruiken jullie dat? Zitten er E-nummers in dat gebakje? Dit artikel gaat in op hoe u daarmee kunt omgaan, en wat de bakkerijsector ermee doet.
Als u de NBOV laat weten dat u een bericht over gezondheids- of voedselveiligheidsaspecten van brood, banket of grondstoffen heeft gelezen of gehoord, wordt dit zo nodig doorgestuurd naar Wiepkje Colijn, beleidsadviseur Voedselveiligheid. Zij weegt af of dit signaal naar de ‘issuegroep’ van de bakkerijsector gaat. De issuegroep bestaat uit vertegenwoordigers van de gehele sector. Bij een signaal gaat de issuegroep na of het nodig is om (wetenschappelijke) achtergrondinformatie te verzamelen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van enzymen en de invloed daarvan op de darmwerking.