Coronavirus: tips

31 mrt 2020

Op deze pagina verzamelen we praktische tips die u kunt toepassen in uw bedrijf en winkel om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. U vindt tips voor betalen, bestelwijzen, om afstand te kunnen houden, en voor social media. 

Maatregelen verspreiding

De belangrijkste maatregelen die u kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als u verkoudheidsklachten krijgt

Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

 

Betalen: (contactloos) pinnen

Laat uw klanten weten dat het op dit moment de voorkeur heeft om (contactloos) te betalen via uw pinapparaat. Zowel bij pinnen als bij cash geldt dat handcontact tot een minimum beperkt dient te worden.

 

Alternatieve bestelwijzen

Laat uw klanten weten dat ze ook op andere manieren bij u kunnen bestellen. Denk hierbij aan uw webshop, socialmediakanalen, telefonisch, per e-mail of via WhatsApp. Lees ook: Lokale bestel- en bezorginitiatieven snel in opkomst.

 

Thuisbezorgen

Bied uw klanten de mogelijkheid om uw producten thuis te laten bezorgen. Plaats deze dan voor de deur en laat de klant ze zelf in huis halen. Overweeg om daarbij samen te werken met andere winkeliers of leveranciers. Lees ook:

 

Afstand houden in uw winkel

 

Social media: gebruik app Embrosa

In de app Embrosa van de SAB worden regelmatig nieuwe berichten geplaatst die op de actualiteit inspelen, ook op het coronavirus. De planning wordt vanaf nu ook per week aangeboden, zodat er geen berichten geplaatst worden die achterlopen op de actualiteit. 

Artikelen / Branche
Ambachtelijke bakkers in landelijke dagbladen
Artikelen / NBOV
Blijf scherp op werken in de 1,5 meter-samenleving!
Artikelen / NBOV
Coronavirus: Bakkers Pensioenfonds
Artikelen / NBOV
Coronavirus: belastinguitstel
Artikelen / NBOV
Coronavirus: betalingen en lopende contracten
pagina