Voorkom de top 3 van de NVWA

 

De NVWA beschrijft in de Staat van voedselveiligheid gevaren en risico’s en geeft aan op welke punten bedrijven niet voldoen aan de wetgeving. De NBOV legt uit hoe u de top 3 van risico’s en overtredingen voorkomt.

 
 

De Staat van voedselveiligheid geeft een overzicht van de voedselveiligheid van de laatste schakels in de voedselketen over 2015 en 2016.   Top 3 risico’s   Plaagdieroverlast - De overlast van muizen en de opkomst van ratten is zorgwekkend en zorgt voor de meeste spoedsluitingen bij bedrijven. Zorg er daarom voor dat u de plaagdierbeheersing op orde heeft. Zie ook Plaagdieren.  Onvoldoende hygiëne - Onvoldoende hygiëne en kruisbesmetting vormen de belangrijkste oorzaken van microbiologische besmettingen. Dit vergroot de kans op voedselinfecties en voedselvergiftigingen bij de consument. Zorg voor een schone bakkerij en winkel en let op de persoonlijke hygiëne.  Chemische gevaren - Chemische gevaren zijn onder andere het onbedoeld besmetten van voedsel met bijvoorbeeld desinfectiemiddel of met additieven die niet in de bakkerij gebruikt mogen worden.   Top 3 overtredingen   Onvoldoende hygiëne - Onvo

Het hele artikel lezen? Log in of word lid van de NBOV